Blijven samenwerken in de toekomst...

“Wat ik zie is, dat de aanpak in de binnenstad en op de schoolcampus zijn vruchten afwerpt. Hun methoden van personen ‘aanspreken’ zijn goed. Opvoedkundig zit daar een lijn in die wèrkt. Ze verstaan de taal van de straat niet alleen, maar ze spreken die taal ook. Ze snappen hoe de jeugd denkt en door wie de jeugd wordt beïnvloed. Ze observeren goed en weten precies wie de èchte raddraaiers zijn.

Daar komt bij dat ze autoriteit uitstralen en respect afdwingen. En ze laten zich niet provoceren. Daar gaan ze verantwoord mee om. Hun positie is uniek, want wie kan dat verder eigenlijk? In het begin stond ik er best sceptisch tegenover. Moet dat nou, die Sfeerkeepers op de campus? Maar daar ben ik van teruggekomen. Elke middelbare school wordt met drugsproblematiek geconfronteerd. Dat is gewoon een feit. Maar de klachten die ik rondom andere scholen hoor, hoor ik niét rondom de campus waar zij actief zijn.

Persoonlijk zou ik hun aanwezigheid ook graag op andere campussen ingevuld zien. En de informatie die ik van hen krijg, is voor mij vaak ook relevant. Wat mij betreft blijven we in de toekomst dan ook zinvol samenwerken.”

Theo Custers – Oud-Regisseur jeugdoverlast Gemeente Venlo

‹‹ Terug naar de vorige pagina