Er is weer rust, we zijn er allemaal beter van geworden...

“Elke dag zo’n 1.600 leerlingen betekent een flinke belasting voor een wijk. Want hoe coach je zo’n aantal? En hoe bescherm je ze tegen kwaadwillenden?

Door de aanwezigheid van de II-Watch-Sfeerkeepers is de rust en veiligheid in de school en rondom de wijk sterk toegenomen. Ze zijn breed getraind en kennen hun pappenheimers. Ze ‘lezen’ situaties en luisteren goed. Ze weten precies wat er speelt. Is er iets, dan stellen ze zich fair en deëscalerend op. Ze zijn wel duidelijk maar zeker niet autoritair. Eerder soepel en meegaand. Daardoor genieten ze ook het respect en de sympathie van de leerlingen. Ze horen er nu gewoon bij. Op negatieve signalen handelen ze pro-actief en krachtig. Dat rapporteren ze vervolgens aan ons. Secuur.

Inmiddels werkt hun aanwezigheid preventief. Zo hebben ze ook met mensen in de wijk een goed contact opgebouwd. Er is weer rust. We zijn er allemaal beter van geworden. De leerlingen, de ouders, de buurtbewoners en wij, het team van leerkrachten. Het liefst zou ik ze fulltime in huis hebben.”

John Bierman / Oud-Campusdirecteur Blariacumcollege Venlo

‹‹ Terug naar de vorige pagina